Skuldersmerter

Behandling af Skuldersmerter

Skuldersmerter er en lidelse, der ofte opstår ud af ingenting, og for at forstå problemets omfang er man nødt til at lokalisere, hvor problemet stammer fra. Er det musklerne, senerne, slimsækkene, afklemning grundet fejlstilling i nakken eller noget helt andet, der er årsag til skuldersmerterne?

Skuldersmerter, når du løfter armen mere end 90 grader i forhold til kroppen, kan have flere årsager. Jeg vil beskrive nogle af den herunder.

Impingement syndrom

Denne lidelse kan opstå, når den lille brystmuskel (Pecturalis minor) bliver for stram og derfor trækker skulderen fremad, hvorved muskelen oven på skulderbladet kommer i klemme under skuldertaget.

Skuldersmerter grundet afklemningen kan afhjælpes ved at behandle/ strække på den lille brystmuskel samt ved at genoptræne muskulaturen på ryggen, da denne funktionsmæssigt laver den modsatte bevægelse.

Slimsæk inflammation (betændelsestilstand)

Slimsækkene i kroppen er til for at beskytte knoglerne for trækket fra senerne og er derfor lokaliseret rigtig mange steder i kroppen. I skulderen sidder de lige under skuldertaget. Slimsække kan blive irriteret, hvis de bliver trykket pga. slid, fordi senerne i skulderen begynder at arbejde hårdere og derfor klemmer hårdere på slimsækken.
 
 
Hvad kan så få en sene i skulderen til at arbejde hårdere ?

Det kan en låsning i ryggen eller i et ribben, som så vil ændre biomekanikken i kroppen og derved belaste senerne mere. En slimsæk, der bliver meget irriteret, kan væske op til 400 ML i døgnet, så det er noget, man skal have respekt for. En slimsæk kan også være årsag til impingment.

Husk at smerter i skulderen ikke nødvendigvis behøver at komme fra skulderen. Det kan sagtens stamme fra nakke, ryg eller organerne.
 

Der findes mange andre skulderproblematikker, end dem der er beskrevet her.

Skal vi hjælpe dig? Så kontakt os på tlf: 5388 4983 eller mail niels@kfmm.dk

Anmeldelser på Facebook