Rygsmerter

Behandling af rygsmerter

De fleste mennesker vil på et eller andet tidspunkt i livet opleve at have ondt i ryggen. Årsagen til rygsmerter skal ofte findes et andet sted, end der hvor smerten sidder. Derfor er det vigtigt med en grundig undersøgelse, inden man påbegynder behandlingen. På den måde får vi behandlet årsagen og ikke kun symptomet.

Hvad gør vi ved rygproblemer?

Ved første konsultation lægger vi vægt på at kortlægge, hvor du føler, rygsmerterne er lokaliseret.

Hvad du selv mener, er grunden til dine rygsmerter, hvordan de føles, om der er udstråling i benene, hvad der gør smerterne værre/bedre, om rygsmerterne er konstante, Hvordan din fordøjelse er, om du har problemer med nogle af organerne?

Inden vi behandler, laver vi en undersøgelse, hvor vi tester hele ryggen, nakken, bækkenet, korsbenet, knæ, hofter og fødder for at finde ud af hvad det er, der ikke bevæger sig korrekt i din krop.

Vi tester også omkring organerne, da der er en tæt sammenhæng mellem rygsmerter og f.eks. tarmene, da de hænger fast på rygsøjlen. Ofte finder vi ud af at det, der skaber smerterne i ryggen, og der hvor rygsmerterne sidder, ikke er det samme sted.

Vi har meget fokus på først at skabe fri bevægelighed i kroppen, før vi går i gang med genoptræning af eventuelle muskler, da hvis du er stiv i leddene, kan kroppen ikke udføre øvelserne korrekt, fordi Kroppen naturligt vil kompensere for stivheden.

Hvordan behandler vi rygproblemer?

Når vi har fundet det sted i kroppen, hvor bevægelsesfriheden er indskrænket, fokuserer vi på at skabe fri bevægelighed netop der. Det er tit hoften, som skaber problemer for lænden, når den ikke kan bevæge sig frit og derfor tvinger bækkenet til at bevæge sig mere, hvilket overbelaster lænderyggen.

Genoptræning efter rygproblemer

Er det første gang, du har haft rygsmerte, behøver du ikke nødvendigvis at genoptræne efterfølgende. Men hvis du oplever, at dine rygsmerter kommer igen flere gange om året, anbefaler vi klart at komme i et træningsforløb, hvor vi har fokus på at styrke den muskulatur, der sidder omkring rygsøjlen.

Skal vi hjælpe dig? Så kontakt os på tlf: 5388 4983 eller mail niels@kfmm.dk

Anmeldelser på Facebook