Knæsmerter

Knæsmerter

Knæsmerter kan opstå af flere forskellige årsager, og afhængig af hvor på knæet det gør ondt, og hvordan knæsmerterne er opstået, skal årsagen typisk findes i lænden, hoften, knæet eller foden.

Typiske meniskskader opstår efter et traume, f.eks. ved et vrid i knæet under en håndboldkamp, hvor man ofte ser, at patienten har lagt vægten på det ene ben for at lave retningsskifte og mærker en stikkende smerte i knæet. Patienten vil her tit mærke, at knæet låser og klikker.

Korsbåndsskader opstår f.eks. Når patienten enten overstrækker det ene knæ, eller som i fodbold hvor 2 spillere støder knæene sammen. Her vil patienten ofte beskrive ustabilitet i knæet og har nemt ved at overstrække knæet.

Ved MCL / ACL skader er det ledbåndene på siden af knæet, der ofte bliver skadet i tacklinger, hvor en spiller tackler en anden fra siden, eller hvis 2 spillere vil sparke til en bold samtidig. Der findes 4 grader af denne skade, der går fra lidt løshed i ledbåndet til total ruptur med medfølgende menisk og korsbåndsskade til følge.

Nogle mindre logiske grunde til knæsmerter kan nævnes en svag ballemuskel, låsning i ryggen, spænding i tarm, spænding i livmoder eller spænding i blære.

Det er vigtig ikke at gå med smerter i knæet uden at få en korrekt diagnose, da det kan kræve et længere genoptræningsforløb, hvis det ikke bliver behandlet korrekt fra start.

Skal vi hjælpe dig? Så kontakt os på tlf: 5388 4983 eller mail niels@kfmm.dk

Anmeldelser på Facebook