Hovedpine

Behandling af hovedpine

Hovedpine er noget, 70% af befolkningen kommer til at opleve på et tidspunkt i deres liv. Hovedpine kan have rigtig mange årsager, og mange af dem vil jeg ikke komme ind på her.

Den mest almindelige årsag er spændinger i den store muskel på ryggen, der hæfter på både skulderbladet, skuldrene og nakken (Trapetzius).

Hovedpine, som stammer fra spændinger i denne muskel, opleves oftest som et spændebånd, der er spændt rundt om panden, og som spændinger i nakken. Dette problem løses ret enkelt ved at løsne selve musklen med massage.

Dog skyldes spændingshovedpine ikke altid kun spændinger i denne muskel. Fejlstillinger i syvende nakkehvirvel eller andre steder i nakken kan give samme symptomer.

Andre årsager kan være forkert vejrtrækning. Ved forkert vejrtrækning bruger patienten Trapetzius og musklerne på siden af halsen til at trække vejret med, hvilket medfører øget spænding i nakken og halsen. Dette korrigeres ved at patienten instrueres i vejrtrækningsteknikker samt behandling af mellemgulvsmusklen (Diafragme), da dysfunktioner af denne muskel kan besværliggøre vejrtrækningen samt påvirke bevægeligheden af nakken. Andre årsager til spændingshovedpine kan nævnes kæbeproblemer og forkerte briller.

Cervikogen hovedpine, som ofte giver hovedpine ved bevægelse af nakken og som stammer fra leddene i nakken, kan give hovedpine bag det ene øje. En mulig forklaring er, at øjet er en forlængelse af hjernehinden (duramatter), som også hæfter på indersiden af nakkehvirvlerne og derved giver et træk i øjet.

Jeg vil ikke gå i dybden med migræne på denne side, da det er et meget omfattende emne. Dog har jeg rigtig gode erfaringer med behandling af migræne med akupunktur. Kontakt mig endelig for nærmere info.

Skal vi hjælpe dig? Så kontakt os på tlf: 5388 4983 eller mail niels@kfmm.dk

Anmeldelser på Facebook