Osteopati

Osteopati

Osteopati blev grundlagt i 1870 af en amerikansk kirurg, som mistede sin kone og 3 børn til meningitis og kopper. Han fik ideen, at der måtte være en måde, hvorpå man kunne hjælpe kroppen med at bekæmpe de sygdomme, den blev udsat for.

Andrew Taylor Still opdagede, at når kroppen bliver angrebet af en sygdom, det kunne fx være lungebetændelse, så reagerede den ved at spænde op, der hvor nerveforsyningen til lungerne kommer fra, i dette tilfælde vil man spænde op i den øverste del af brystryggen og toppen af nakken. Dette skyldes det øget signal, der er i nerverne, fordi lungerne er angrebet.

Som osteopater ved vi, når noget strammer op i kroppen, så er der nedsat cirkulation i det ramte område, hvilket vil sige, at kroppen skal kæmpe for at få blodet rundt netop der. Dette gør det sværere for kroppen at komme af med affaldsstofferne. Ved at løsne disse områder øger man gennemstrømningen, og dermed kan kroppen bedre bekæmpe problemet. Dette princip kan bruges over alt i kroppen og på stort set alle tilstande i kroppen, blandt andet hælsporer og rygsmerter.

Vi har lært at behandle ud fra Andrew Taylor Still’s principper;

  1. Blodforsyningen er vigtigst. Hvis der er fri gennemstrømning, kan kroppen heale sig selv.
  2. Kroppen er en helhed. Alt i kroppen påvirker hinanden, selvom du har ondt i skulderen, behøver problemet ikke at sidde der. Det kan fx være galdeblæren, der er skyld i dine skulderproblemer eller arvæv.
  3. Kroppen er en selvhealende organisme. Hvis man optimerer blodgennemstrømningen, kan affaldsstofferne komme væk, og blodet kan gøre sit arbejde.

Rationel behandling skal indeholde de 3 ovenstående punkter.

Osteopater er uddannet i at behandle de 3 systemer i kroppen som er:

  1. Muskelskeletale system (muskler og led)
  2. Kranielle (kraniosakral-terapi)
  3. Viscerale (organer)

Vi har som færdiguddannet osteopater en kæmpe værktøjskasse til at finde og løse alle tænkelige problemstillinger i kroppen.

Skal vi hjælpe dig? Så kontakt os på tlf: 5388 4983 eller mail niels@kfmm.dk

Anmeldelser på Facebook