Behandling af balletankel

Balletankel

Balletankel er en skade i ankelleddet, som specielt balletdansere oplever, men det kan også opstå efter vridtraumer hos f.eks. håndbold- og fodboldspillere og generel kontaktsport.

Problemet opstår når der kommer afklemning ad ledkapslen imellem skinnebenets bagerste kant og hælbenet.

Når der kommer afklemning i dette område opstår der en inflammatorisk reaktion med hævelse rødme, smerte og arvæv kan opstå ved kontinuerlig belastning.

Symptomerne på balletankel er kroniske smerter i ankelleddet ved bevægelse, og du skal især være opmærksom på hvis smerterne i leddet ikke bliver bedre eller bevægelsen nedsættes over tid. 

 Andre symptomer kan være kroniske smerter ved bevægelse og generel belastning af ankelleddet.

Smerterne kan være lokaliseret bag på ankelleddet, på ydersiden eller indersiden af ankelleddet og i nogle tilfælde give udstråling ud i tæerne.

Diagnosen stilles ud fra sygdomshistorie, og test af ankelleddet, hvor der vil være smerter ved ydrestillinger i leddet.

I de fleste tilfælde vil aflastning, samt behandling af hele underbenet ankelleddet kunne afhjælpe problemet, hvis dette ikke løser problemet, kan det være nødvendigt at kontakte en ortopædkirurg, som vil kunne fjerne eventuelt arvæv, der er dannet efter skaden.

Skal vi hjælpe dig? Så kontakt os på tlf: 5388 4983 eller mail niels@kfmm.dk
Balletankel

Anmeldelser på Facebook