Mellemøresbetændelse

  • Post Author:
  • Post Category:Børn

Mellemørebetændelse

Vidste du at op mod 10% af alle børn under 7 år døjer med mellemørebetændelse, og at tilstanden ofte er et biprodukt af, at barnets immunforsvar ikke fungerer optimalt?

Det vigtigste du kan gøre, hvis dit barn døjer med mellemørebetændelse og væske i ørerne er at fjerne alle mælkeprodukter. Grunden til dette er, at mælk øger slimproduktionen i kroppen og inde i mellemøret er der nogle slimproducerende celler kaldet MALT-celler (mucosa associated lymphoid).

En anden årsag kan være at det eustatiske rør (afløbet fra øret ned i halsen) er meget blødt hos børn til og med 11 års alderen. Røret ligger også mere horisontalt hos børn under 11 år.

Viste du, at det er muligt at behandle børn, som lider af mellemørebetændelse uden at lægge dræn?

Man kan bl.a. afspænde visse muskler samt fjerne eventuelle fejlstillinger i temporalknoglen, som er den knogle der danner øret, man kan også som forældre lære en simpel måde at øge drænagen af øret.

Undgå at give dit barn flaske mens det ligger ned, da dette kan få maden til at løbe ind i det eustatiske rør.Hvis dette står konstant åbent grundet fejlstilling af temporalknoglen.

Meget Hævede mandler kan også lukke for det eustatiskerør.(afløbet fra øret)

Børn er konstrueret til at sidde op at spise eller som minimum samme siddende position som når du ammer.

 

Kender du symptomerne og tegn på mellemørebetændelse?

1. Usædvanlig irritabilitet hos barnet
2. Søvnbesvær
3 .Barnet tager sig til ét eller begge øre
4. Feber
5. Væske i/fra øret
6. Manglende/nedsat balance
7. Manglende reaktion ved svage/lave lyde/tiltale og andre tegn på nedsat hørelse som fx at sidde for tæt på TV’et (ikke at forveksle med at børn nogle gange kan være “døve”)

Kontakt os eventuelt i klinikken og hør hvordan vi kan hjælpe på dette problem.