Kol, Astma eller bronchitis

  • Post Author:
  • Post Category:thorax

Har du astma, bronchitis eller KOL? Så se her:

Det er muligt at forbedre vejrtrækningen, så den er væsentligt mindre besværet ved hjælp af osteopati.

Først er det vigtigt at forstå sygdommens art og hvad den gør ved kroppen – dette kan en osteopat være med til at finde frem til og afklare.

Fælles for alle tre tilstande er, at de besværliggør vejrtrækningen. Det er ikke muligt at fjerne sygdommen helt, men det er muligt at lette vejrtrækningen markant ved blandt andet at arbjede med diafragma (mellemgulvsmusklen), ribben og luftrør.

Astma, eller KOL

Astma, KOL eller bronchitis

Ved behandling af KOL handler det mere om at sørge for at ribben, brystben og luftrøret har fribevægelighed. Da KOL er en tilstand hvor lungevævet bliver stift, kan det hjælpe vejrtrækningen at alle strukturer omkring lungerne har fri bevægelighed.

Da astma og bronchitis er inflammatoriske tilstande i lungerne skal disse tilstande behandles meget varsomt, for ikke at provokerer inflammationen yderligere. Det er ligeledes vigtigt som astmapatient at holde sig væk fra mølkeproduter, da disse øger slimproduktionen i kroppen – og da lungerne har samme slimproducerende MALT-celler som mellemrøret, kan mælkeprodukter have årsag til vejrtrækningsbesvær.

I klinikken har vi haft rigtig gode erfaringer med ovenstående tilstande.

Har dette vakt din interesse, så skal du være mere end velkommen til at kontakte os her i klinikken og høre nærmere.

MVH

Niels Christiansen